За нас

Пчелна ферма "Николови Брадърс"

Здравейте, ние сме Станимир и Диян, двама братя, които сме от род в който пчеларството се предава от поколение на поколение. Нашият първи учител беше дядо ни Сивен Георгиев, който запали медената искра за нас и с когото до последните си дни, винаги главната тема беше ПЧЕЛАРСТВО! С годините дядо ни все повече се затрудняваше с отглеждането на пчелите и се налагаше лека-полека да поемаме нещата в свои ръце. В началото това занимание го приемахме повече като сладко ученическо хоби, след това се превърна и в нещо повече. Професионално от 2007 г., двамата с доста колебания в началото, но с твърда решителност в последствие, превърнахме това наше хоби в професия и начин за изхранване на нашите семейства:(единият с две, другият с три деца, от които се надяваме някой да продължи отглеждането на тези Божии създания – ПЧЕЛИТЕ). За момента отглеждаме около 300 броя пчелни семейства в два пчелина в района на Средна гора, община Братя Даскалови, от които с безкомпромисна хигиена добиваме и предлагаме на нашите клиенти няколко вида мед, прополис, клеева тинктура, цветен прашец, пчелно млечице, восък, восъчни свещи, пчелна дъвка и пчелни пити. И двата пчелина са по поречието на река Омуровска, която е в защитена зона по Натура 2000. Вярваме, че огромна част на живота и изхранването на нашата планета е благодарение на неуморните медоносни пчели и на силата на техните продукти да поддържат човешкия организъм здрав и сит.
Ще се радваме, ако ни се доверите и опитате нашите пчелни продукти.

Диян Николов

Казвам се Диян Николов. Роден съм 1982 г. и съм любител пчелар от малък в пчелина на моя дядо Сивен Георгиев, от който по-късно наследяваме този занаят. Първият собствен кошер създадох 2003 г. Направихме малък пчелин с брат ми около 20 бр. пчелни семейства.Със спестени пари от студентски бригади закупихме още кошери и инвентар, и решихме, да се занимаваме с пчеларство. Интересът и любовта ни към пчелите ни задържа в България и оттук започна нашата кариера като пчелари. С техническо средно и икономическо висше образование съм. Имам завършени няколко курса по пчеларство и опазване на околната среда. С основата предадена от нашия дядо, с практиката през годините, споделеното от стари и по-млади колеги, завършените курсове и много прочетена литература с брат ми обслужваме 300 основни пчелни семейства.

Станимир Николов

Аз съм Станимир Николов, роден 1986г. Висшето си образование завърших в Аграрен университет, град Пловдив. Специалност Аграрна икономика. Призвание: Пчелар. Завършил съм редица курсове през годините, свързани с Пчеларство и Опазване на околната среда, от които съм усъвършенствал своя опит, познания, иновации.